Close
13 februari 2021

Hoe ik in de ‘honden rescue wereld’ terecht ben gekomen.

“Maar Esther, hoe ben jij in deze ‘rescue hondenwereld’ terechtgekomen. Hoe ben jij begonnen?” Deze vraag krijg ik steeds vaker in mijn inbox van jullie. Reden genoeg om mijn verhaal te delen.

Als klein meisje was ik al gek op dieren en voornamelijk honden. Plakboeken vol hondenplaatjes, elke week naar de bibliotheek om het tijdschrift Hart voor dieren te lenen en voor mijn verjaardag wilde ik graag een ezeltje adopteren. Die liefde voor dieren was dus altijd al extreem aanwezig.

December 1999 kregen mijn broer en ik het mooiste cadeau ooit. Hondje Bo, een Welsh Springer spaniël van 3 maanden oud. Ik groeide met haar op en ze was mijn beste vriendin. Toen ik ouder werd besefte ik dat veel honden niet het leven hadden dat Bo wel bij ons had.

 

 

 

Toen we op vakantie in Turkije waren en ik werd omringd door straathonden wist ik dat ik iets moest doen. Lucky Wishes was geboren. Ik begon klein met de verkoop van gelukszakjes en de opbrengsten gingen naar de honden in nood. Later ook armbandjes en hondenartikelen.

 

Voor het eerst in aanraking met straathonden. Lucky Wishes was ontstaan..

 

 

 

Toen mijn man en ik besloten om een hondje in ons gezin op te nemen was het al snel duidelijk dat dit een rescuedog moest zijn! Ik wilde een hondje redden en hem een net zo mooi leven als (toen inmiddels overleden) Bo geven. Via stichting Aai kwam Simba in ons leven. Match made in heaven! Ik wilde dolgraag zijn redders ontmoeten en de plek zien waar hij was gevonden, langs de snelweg in Turkije. We zamelden spullen in voor het asiel waar hij geleefd heeft en we vertrokken naar zijn geboorteplek. Vanaf toen ging het snel.

 

Dit is waar ik voor stond en voor wilde vechten. Hoeveel verdriet er ook heerst in een overvol asiel, ik voelde me nog nooit zo op mijn plek. Alles waar ik voor stond en sta kwam hier samen. Ik ging artikelen schrijven, de juiste opleidingen volgen, veel lezen, trainen en vooral doorgaan met mijn vrijwilligerswerk in binnen- en buitenland. Dit alles heb ik naast mijn baan en studies voor docent Nederlands en gedragsspecialist voor jongeren gedaan.

 

Als je eenmaal in dit wereldje bent, ontmoet je veel mensen en ga je zelf voelen wat het beste bij je past. Je ontwikkelt je visie en je netwerk wordt groter. Sluit je aan bij een organisatie die voor jou goed voelt of begin op jouw eigen manier. Naast Turkije werd ik ook gevraagd voor Spanje, waar ik nu al een aantal jaar het verschil heb mogen maken voor veel honden. Toch was en is het niet altijd gemakkelijk. Mensen hebben overal een mening over en dus ook over (buitenlandse) asielhonden. Het zou schandalig zijn wat ik doe, niet mijn verantwoordelijkheid etc. En zeker in het begin deed dit pijn en maakte me dit onzeker.

 

Na diverse studies te hebben afgerond in het onderwijs was ik op en totaal overprikkeld. Ik had rust nodig en deze vond ik op twee plekken. Bij de honden en tijdens de yogalessen. Het was ook tijd om mijn kennis en ervaringen te gaan delen en mijn passie meer plek te geven in het dagelijks leven. Want wat ik afgelopen jaren geleerd heb is dat het allemaal draait om positieve energie maar ook dat niet alles in één keer kan en hoeft.

 

Lucky Wishes werd dus Yoga&Dogs. Een droom die uitkwam. Een plek voor jou maar vooral een plek voor rescuedogs.
Noodhulp, adoptie, yogalessen voor jou & je hond en gedragsadvies speciaal voor rescuedogs omdat ik daar zo in geloof en voor sta.

Ga dit niet doen als je rijk wil worden want 90% van mijn werkzaamheden zijn vrijwillig en de opbrengsten van de gedragsadviezen gaan weer naar de honden in nood.
Maar geloof me, het is onbetaalbaar om het verschil te mogen maken voor al deze beestjes. Ze zijn zo oprecht en dankbaar, daar kan geen maandsalaris tegenop.

Kortom, volg je hart en volg jouw pad! Ook al wordt het niet door andere begrepen, als jij er gelukkig van wordt en je wil ervoor vechten dan komt het goed! Begin bij het begin en neem je tijd.

Yoga&Dogs was al jaren mijn droom maar soms moeten andere (minder leuke) dingen eerst.
Maak je studie af, werk hard en houd vertrouwen dat de tijd komt om je droom te verwezenlijken. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Het was afgelopen jaren soms behoorlijk zwaar maar ik ben zo blij dat ik heb doorgezet en nu kan doen wat ik zo graag doe.

 

Ik wens je veel plezier met het bewandelen van jouw pad, misschien ga je rechtstreeks en anders met een omweg maar je komt echt bij je eindbestemming uit.

 

Liefs Esther

Vind je mijn artikel leuk? Deel het dan met anderen!