Close
12 februari 2021

Reddingsactie jachthonden

Dat veel honden in Spanje worden ingezet voor de jacht is voor veel mensen niet nieuw. Hoe veel van deze jachthonden leven tijdens het jachtseizoen en daarna worden afgedankt is elke keer een schok.. Zo ook toen we de volgende melding kregen.

 

6 teefjes en 1 reutje leven al 4 jaar in een hok bij een jager in Spanje. Deze honden werden niet gebruikt voor de jacht en kwamen nooit buiten. Gelukkig werden ze gespot door een Spaanse vrijwilligster en kon ze de jager overtuigen om de honden af te staan.

 

 

Wij hebben een fijne samenwerking met een Spaans asiel in het Noorden van Spanje waar ze naar toe konden. Dit is best een risico want we wisten werkelijk niks van deze honden. Zijn ze gezond, kunnen ze omgaan met andere honden en hoe zijn ze richting andere mensen?

 

Toch is niks doen geen optie en zamelde ik geld in om ze naar de veilige plek te brengen.

De transportkosten voor deze 7 honden voor een lange rit was rond de €210. Dankzij donaties konden we de honden snel bevrijden en gingen ze op weg naar de veilige plek.

 

 

Ze werden met open armen verwelkomd en waren heel dankbaar voor de liefde die ze kregen.

Helaas bleek een van de teefjes ernstig ziek te zijn. Ze had een extreme navelbreuk, wilde niet eten en had hoge koorts. Haar darmen en blaas zaten in de hernia en ze moest met spoed geopereerd worden.

 


Daarom zijn wij zo dankbaar voor donaties. Je bent nooit voorbereid op zulke situaties. Situaties die veel geld kosten maar waar je geen nee tegen kan en wil zeggen. Ze is dus met spoed geopereerd en herstelt goed! Gelukkig is ze op tijd gered anders was ze gestorven in haar hok bij de jager…

 

 

Alle 7 de hondjes leren elke dag en worden steeds socialer. Wanneer ze zover zijn komen ze ter adoptie.

Wil je ons (financieel)ondersteunen? Heel graag. Bekijk de pagina noodhulp om te kijken hoe je kan helpen en volg ons op Instagram.

Liefs Esther

 

Vind je mijn artikel leuk? Deel het dan met anderen!