Noodhulp

Het is soms best eenzaam en uitzichtloos, de strijd tegen hondenleed en dierenleed in het algemeen. De lijst met honden die ik heb mogen redden wordt langer en langer maar de lijst met honden die zo hard hulp nodig hebben lijkt oneindig.

Vanaf het moment dat ik een melding of bericht krijg van een hond in nood ga ik ‘aan’ met maar een doel voor ogen: Dit dier redden, hoe dan ook en wat het ook kost!!

Yoga&dogs - for dogs in need

Afgelopen jaren hebben de buitenlandse honden een negatieve naam gekregen waardoor ik me nog steeds moet verdedigen voor het vrijwilligerswerk dat ik doe. Ja, er komen nog steeds vrachtwagens vol zieke puppy’s aan in Nederland en met een mooi verkooppraatje worden deze honden voor honderden euro’s verkocht op Marktplaats. “Ze waren zo schattig,” en “Nee, moederhond was net even weg.” zijn opmerkingen die ik vaak terugkrijg. Weten mensen het echt niet of sluiten ze hun ogen?

Ik begeleid je bij een eerlijk adoptieproces van jouw toekomstige maatje

Tegenwoordig moet het snel, snel, snel. Vandaag bedacht, morgen een hond in huis. Als je via mij of de organisaties waar ik heel graag mee samenwerk een hond adopteert duurt dit minimaal zes weken als ze nog in land van afkomst zijn. Waarom? Gezondheidscheck, vaccinaties en het wachten op een vluchtbegeleider. Voordat we een hond plaatsen is er een intake waar we ook ‘nee’ durven te zeggen, dit is geen match. Ook intensieve nazorg is een essentieel onderdeel van de adoptieprocedure.

Vaak duurt dit te lang of vinden mensen dit overdreven want via Marktplaats krijg je de hond zo mee en vragen ze niet naar je situatie of ervaring.

Dat later deze hond ziek blijkt te zijn, ze er achter komen waar hij werkelijk vandaan komt en daardoor alle buitenlandse honden ziek en vals zijn en het een winstformule is, is dan wel heel makkelijk gezegd!

Doneren is hard nodig om door te blijven gaan met onze acties!

Word lid van onze teaming

Wil jij gemakkelijk en snel maandelijks
€1 doneren?

Word lid van onze Teaming en samen kunnen we het verschil maken.

Zelf overmaken

Overmaken via overschrijven:

Stichting Lamoja 
NL42TRIO 0212481371
Beschrijving: Donatie Yoga&dogs

Inzage uitgaves donatie altijd mogelijk.
Stichting Lamoja overkoepelende stichting voor de financiën.
 

Waarom ik vrijwillig reddingsacties uitvoer voor de honden in nood

Nee, ik verdien geen geld aan de reddingsacties die ik al bijna 10 jaar uitvoer. Juist niet! Ik heb een vaste baan en werk hard om zo de honden te kunnen redden!

Ik boek en betaal mijn eigen werkweken in asielen, koop de plaatselijke dierenwinkel leeg, stop honden onder mijn shirt en ren snel weg om ze te bevrijden en betaal met liefde de hoge dierenartskosten, in plaats van een zoveelste kledingstuk voor in de kledingkast.

Elke euro die wordt gedoneerd gaat naar de honden! Ik voel het als een verplichting om je te bedanken en je op de hoogte te houden met foto’s en updates. Hierdoor hoop ik jou echt te betrekken bij het proces en zie en voel jij voor welke hond jij het verschil hebt gemaakt. En dat gevoel is fantastisch!

Maar ik doe dit werk niet alleen en heb ondertussen een prachtig team opgebouwd vol vrijwilligers in binnen- en buitenland.
Ik ben dan ook heel trots op de samenwerking met Felicity Projects en Stichting Lamoja. Felicity project een enthousiaste groep Spaanse en Nederlandse vrijwilligers. Het is de perfecte combinatie om signaleren direct om te zetten naar handelen. Samen hebben we dan ook al heel veel honden kunnen redden! Waar wij ons dagelijks inzetten voor de honden in nood en direct in actie komen hebben we Stichting Lamoja voor alle financiën zaken. De donaties worden op deze rekening verzameld en vanuit daar kunnen we de zorg verlenen die nodig is. Diverse namen maar één dezelfde missie! Dieren in nood helpen.

Wij zijn zo dankbaar voor elke euro die wordt gedoneerd omdat wij met elke euro echt het verschil kunnen maken.
(Zie hierboven hoe jij al vanaf €1 per maand kan helpen)

 

Maar helaas zijn negatieve reacties nog steeds vaak een onderdeel  van dit vrijwilligerswerk en dit doet pijn. “Het land moet het zelf maar oplossen, het is niet ons probleem.” “De asielen in Nederland zitten vol met honden.”

Doe ik het dan echt verkeerd? Zie ik het wel goed? Moet ik ermee stoppen? Moeten we echt in grenzen denken? Deze hond woont in een ander land dus helpen we niet? Hier kan ik niet bij met mijn gedachten. Vaak komen toekomstige adoptanten bij mij omdat ze in het Nederlandse asiel niet hun maatje konden vinden en toch graag een hond een 2e kans willen geven. Prachtig toch?

Maar, wanneer we ervoor gaan en ik voel en merk wat voor geweldig team er achter mij/ons staat kan ik alleen maar dankbaar zijn.

Een angstige, mishandelde hond die al 8 jaar buiten aan een ketting leeft, naar een dankbare en liefdevolle hond in een veilige, warme mand, binnen 24 uur tijd, dat is werkelijk fantastisch. Dit is mijn missie en hiervoor blijf ik strijden zolang het nodig is!!

Op mijn blog schrijf ik uitgebreid over de reddingsacties die we hebben uitgevoerd en op mijn Instagrampagina neem ik je direct mee naar de schrijnende situaties waar veel honden in leven. Daar laat ik je ook direct zien hoe we samen het leven van een hond hebben kunnen redden en waar het geld dus naar toe is gegaan. Leuk als je me daar volgt!

Met alle liefde blijf ik dit vrijwilligerswerk voortzetten maar dat kan alleen als ik/wij (financieel) gesteund blijven worden.

Wil je een bedrag doneren groot of klein, heel graag!! De honden zullen je enorm dankbaar zijn.

Liefs Esther – Yoga&dogs

Blogs over mijn reddingsacties en noodhulp voor honden

Reddingsactie jachthonden
Reddingsactie 7 Spaanse galgo’s
Inzamelingsactie voor de Spaanse honden in nood