Close
16 mei 2021

Geef jij jouw hond een taak?

Geef jij jouw hond een taak of laat je hem voor jou zorgen?

Honden zijn van oorsprong roedeldieren en in de loop van de jaren is de mens hun roedel geworden. Elke roedel heeft een roedelleider nodig, zo werkt het nu eenmaal. Als jij niet de roedelleider van jouw hond bent zal hij deze taak overnemen en dit kost de hond enorm veel. Doordat hij over jou waakt, zal hij gaan en staan waar jij bent.

➡️ Staat jouw hond direct op als jij opstaat?
➡️ Loopt jouw hond heel de dag achter je aan?
➡️ Gaat hij voor je zitten en claimt hij je?
Geef hem een taak!!?

 

Jij kan prima alleen naar de keuken lopen of even naar het toilet. Door het commando plaats, mand oid te geven kan hij blijven en rusten. Jij geeft een grens aan: “Ik kan voor mezelf zorgen vriend.”

➡️ Wist je dat honden gemiddeld 16 uur per dag slaap nodig hebben en de meeste honden dit vaak niet redden. Door het non-stop alert zijn raken ze oververmoeid waardoor ze nog waakser worden en er eerder gedragsproblemen ontstaan.

Vergelijk het met jezelf, als jij (te) weinig slaapt ben je ook prikkelbaarder en sneller geïrriteerd.

Het geven van een taak is een stukje mindset verandering bij jou, de baas. Het is ongelooflijk hoe snel er dan verandering ontstaat.
Ik ontving net nog het volgende bericht:
?
“Wauw Esther, binnen 24 uur een hond die zoveel slaapt! Ik kon gewoon de badkamer poetsen en hij bleef rustig slapen. Zo fijn dat ik hem nu echt begrijp.”

?Laat mij je helpen om je hond te begrijpen!?

Vind je mijn artikel leuk? Deel het dan met anderen!