Close
4 januari 2021

It’s all about energy + Tips relaxt wandelen met je hond

Waarom blaft jouw hond bij sommige visite wel en bij andere niet?
Waarom trekt de hond bij jou aan de riem en bij je partner niet?

 

??’? ??? ????? ???????

Keer op keer wordt bevestigd hoe belangrijk energie is, hoe gevoelig honden zijn en hoe goed ze aanvoelen wat jij met ze voorhebt en hoe jij je voelt. Dit doe je vaak onbewust dus dit kan tijdens een gedragsconsult best confronterend zijn.

Waar denk jij aan bij het wandelen met je hond? Ben jij echt in het nu, aan het genieten met je beste maatje of ben je in je hoofd de weekboodschappen aan het bedenken? Ben je met je hoofd bij ‘wat als’ of heb je vertrouwen dat het een fijne wandeling wordt?

Jouw mind en jouw energie zijn zo belangrijk als het gaat om met trainen met honden.

Hoe komt jouw visite binnen? Vol enthousiasme en onstuimig? Of ontvang jij ze rustig en geef jij jezelf en hen de tijd om te aarden en de energie te laten rusten. Wat een verschil in reactie kan je verwachten van je hond!! Zij spiegelen namenlijk deze energie!

 

Tips voor een ontspannen wandeling:

 

  • Adem een paar keer heel diep in en uit voordat je gaat wandelen. Voel de rust en kracht in je lichaam. Laat eventuele spanningen en stress los. Het is nu jullie-tijd, de rest komt later wel weer.
  • Probeer te visualiseren hoe jij deze wandeling voor je ziet. Wat is jouw ideale situatie?
  • Spreek uit naar je hond wat je graag wil. “We gaan samen genieten van de natuur en blijven met elkaar in verbinding.” Probeer het woordje ‘niet’ niet uit te spreken maar juist wat je wel wil.
  • Probeer tijdens het wandelen te genieten van de natuur en te blijven verbinden met je maatje. Laat die telefoon thuis en alle taken die je nog moet doen los. Hoe reageert je hond op de plassen regen of op het verse gras? Wat zie je, wat voel je, kou, zonneschijn.

 

Je zult zien dat deze manier van wandelen een hele nieuwe ervaring wordt voor jou en je maatje. Een ontspannen-mindfulness wandeling.

 

Laat je mij weten hoe het is gegaan? Ik ben erg benieuwd!

 

Vind je mijn artikel leuk? Deel het dan met anderen!