Close
9 juli 2022

Dag Simba, dag allerliefste Simba.

Dag Simba, dag allerliefste Simba..♥️♥️
Lieve Simba, op 1 augustus 2014 ben je letterlijk ons leven in gesprongen uit de bench op Schiphol vanuit Turkije. Een hond van de straat, vol wonden.. Je huid was dof en je werd beschreven als de vergeten hond. De meningen om ons heen waren wisselend, een hond met een rugzak? Zou je dat nu wel doen? Ze zijn toch allemaal ziek of vals? Maar onze connectie was het allersterkst. Jij hoort bij ons, en hoe!
Je leven bij ons was een groot feest/ontdekkingstocht voor je. Je had nog nooit in en huis geleefd dus je stond letterlijk op tafels, kasten en klom op de container. Maar al snel leerde je hoe het was om een thuis te hebben en dat je hier voor altijd mocht blijven en had je een rust over je heen gekregen.
Door jou werd mijn geloof in asiel en straathonden nog groter. Liefde, geduld en een positieve energie, dat is alles wat ze nodig hebben om een enorme transformatie te maken.
Dat onze band zo sterk en bijzonder was voelde ik al snel en daarom gingen we samen aan de slag. Zo volgden we samen de opleiding coaching met honden. Jij hebt veel kinderen met onzekerheden mogen helpen en toverde bij iedereen een lach op zijn gezicht. (Ook toen je de broodtrommels van de kinderen plunderde, je kwam immers van de straat🙈)
We gingen samen verder op avontuur. Ik wilde werken met honden maar anders dan anders.. Maar wat dan precies? Geen standaard hondencursus of gedragsadviezen. We zochten samen verder.
Yoga met honden & begeleiden van asielhonden was het geen waar ik zo gelukkig van werd en door jouw dankbaarheid en lessen nog sterker in geloofde. Ik begreep jouw gedrag, jouw zijn en waarom jij reageerde zoals je reageerde. Deze kennis en de rust en connectie samen op de yogamat wilde ik doorgeven aan andere baasjes van asielhonden. En hoe.. Yoga&Dogs is een enorm groot succes en ik heb nu zelfs mijn eigen studio.
Regelmatig mochten we ons verhaal doen over onze speciale band. In de krant, tijdschriften, op hondenfestivals en we namen zelfs een online cursus op met onze yogalessen.
Allemaal leuk maar het allerliefste lag je lekker op de bank tegen ons aan. Ging je elke ochtend samen met opa & Sammie naar de bossen, bruinde je wat bij in de zon en was je nooit beroerd om een extra hapje te eten.♥️
Wat een prachtige, betekenisvolle avonturen hebben we samen beleefd. Maar de allermooiste is opnieuw het besef hoe wij samen gegroeid zijn. Hoe wij elkaar zoveel geleerd hebben en elkaars dromen hebben kunnen laten uitkomen. Hoe gevoelig honden zijn en hoe bijzonder de connectie kan zijn tussen baas&hond. Als je je maar openstelt..
Jij begon spontaan met overgeven toen ik hoogzwanger was en een paar uur later startte mijn bevalling. Dit is geen toeval.
En wat was je een trotse broer, ongelooflijk hoe lief en voorzichtig je was voor Wolf. Kusjes op zijn voetjes, een blafje als hij huilde en altijd voorzichtig waar je je pootjes neerzette als je langs hem liep.
Lieve Simba, ik voelde dat we zo’n enorme match waren en nu voelde ik dat het niet helemaal goed met je ging. Je was anders.. Je glans was je uit je ogen, je vond de wereld minder leuk en trok jezelf steeds verder terug.. Je ging terug naar de overlevingsstand. Toen vond ik ook nog dat nare bultje en bleek mijn gevoel te kloppen.. Toen ik met Lisanne van stichting In safe Hands (Zij heeft een eigen shelter in Turkije) sprak over jou laten gaan en ik naar je keek voelde ik een enorme rust over me heen komen. Alsof je vertelde: Het is goed zo..
De laatste dagen voor het afscheid waren zwaar en vol twijfels. Heb ik het wel echt goed gevoeld, doen we het wel echt goed?
Tot ik spontaan een reading van Sheltiespiegel mocht ontvangen waarin ze mij dingen vertelde die alleen jij weet en kon zeggen.. Wat een heftige maar zo speciale en vooral geruststellend gesprek was dit. Je bent er klaar voor.
Simbi, Je hebt de afgelopen jaren zo’n ontzettend grote indruk gemaakt op vele mensen maar vooral op ons.
Lieve Simba, dank je wel voor al je prachtige lessen, dat net jij, uit het overvolle asiel, op ons pad wilde komen en dat we voor jou mochten zorgen, je 10000 knuffels en kusjes, steun, gekke streken en enorme liefde!♥️ Dat jouw missie was om mij de weg te leiden naar Yoga&Dogs ben ik van overtuigd, dank je wel daarvoor.
Wat zal ik je gaan missen.
Het missen om samen door de regen te wandelen. Paraplu boven je hoofd want anders ging je echt niet mee.
Het missen om in een hoekje op de bank te zitten omdat jij lang uit lag te snurken en ik je niet wakker wilde maken.
Het missen om mijn eten met je te delen. Nou ja, je pakte het zelf wel als het te lang duurde, haha.
Ik zal missen hoe je prachtige bruine ogen me altijd vol liefde en vertrouwen aan kijken. Hoe we elkaar begrepen met een blik en ik altijd op je kon vertrouwen.
Ik zal jou missen om wie je bent en hoe je in het leven staat.
Voor nu moet ik je laten gaan.
Want liefde is loslaten maar jouw liefde en dankbaarheid zal altijd overwinnen
.
Geef Bo een dikke knuffel van mij en speel samen lekker vrij zonder pijn.♥️
Simba, icimde yaşıyorsun♥️
Vind je mijn artikel leuk? Deel het dan met anderen!