Close
4 februari 2022

3 stichtingen waar je met een gerust hart een hond kan adopteren.

Stichtingen, er zijn er zo ontzettend veel. En helaas hebben niet alle stichtingen de juiste intenties of de mogelijkheden om het beste te betekenen voor de honden in nood.

Iedereen kent de verhalen wel van vrachtwagens vol zieke, buitenlandse honden met valse paspoorten.

 

Regelmatig komen mensen bij mij met de vraag: “Esther, ik wil graag een hond adopteren maar ik ben bang door de negatieve verhalen. Heb jij tips voor een betrouwbare stichting?” Ja, die heb ik !

Daarom wil ik in deze blog 3 stichtingen benoemen waar ik 100% achtersta, mee samenwerk, gedragsadviezen voor verzorg en in geloof. Uiteraard zijn er veel meer goede stichtingen maar dit zijn stichtingen waar ik hele goede ervaringen mee heb en aanraad!!

➡️ @kasdogfoundation Beppie ken ik al heel wat jaren uit de ‘rescue-wereld.’ Ze heeft een fantastische groep vrouwen om zich heen verzamelend met allemaal evenveel liefde en passie voor de honden in nood. Wanneer je hier een hond adopteert word je van A tot Z begeleid in het proces. Huisbezoek, gedragsadviezen, gastgezinnen, FB groepen met alle adoptanten voor ervaringen, groepswandelingen, werkweken in Turkije, elke week is er een loterij zodat de opbrengsten naar de honden kunnen. Je hoeft maar te berichten en ze staan voor je klaar!

➡️ Lisanne van @in.safe.hands.nl. Lisanne woont als Nederlandse samen met haar man in Turkije en heeft daar haar eigen roedel. Wat Lisanne meemaakt, ervaart en voor werk verzet is ongelooflijk en zo bewonderenswaardig. Alle honden redt ze zelf, verzorgt ze, neemt ze in huis en ze zit hele dagen bij de dierenarts om de honden te steunen. Er is zoveel dierenleed maar ze blijft vechten! Diep respect.

➡️Miranda&Roger van @felicityprojects. Dit Spaans/Nederlands stel leeft volgens “Niet lullen maar poetsen.” Afgelopen 30 jaar hebben zij in Spanje geleefd voor de honden. In alle noodsituaties kwamen zij helpen en hoe! 1000e honden hebben ze gered en voorzien van een thuis. Ze werken samen met een aantal asielen waarin ze helpen met voer, donaties en adopties. Er is een groot database met alle honden die een thuis zoeken. Ze zijn een kei in het matchen van baas met hond. Ze zijn geen officiële stichting dus het papierwerk laten ze over aan een officiële stichting omdat zij tijd liever die tijd besteden aan echte noodhulp.

3 fantastische organisaties waar je met een gerust hart een hond kan adopteren.♥️

 

Vind je mijn artikel leuk? Deel het dan met anderen!