Close

Yoga met je hond

Bij yoga samen met je hond gaat het om jullie unieke band. Het verbinden van jullie energieën, elkaar
aanvoelen en samen ontspannen.

Yoga met je hond

Wanneer je een yogales volgt samen met je hond gaat het om het verbinden van jullie energieën. Elkaar aanvoelen en samen ontspannen. De oefeningen zijn zo gevormd dat iedere hond kan deelnemen; jong of oud en dat de beheersing van de basiscommando’s voldoende is. Belangrijk: Er worden geen onnatuurlijke of ingewikkelde houdingen van de hond verwacht. Het leuke van dieren is dat ze ongeremd zijn, puur en geen schaamte kennen. Maak je dan ook geen zorgen als je hond blaft, wegloopt of er even geen zin in heeft. Vestig je aandacht en energie naar jullie twee en laat al het andere los. Hoe gespannen jij bent, hoe gespannen je hond is en jullie komen juist om te ontspannen.

Bij  een yogales samen met je hond gaat het om jullie unieke band.
Je leert echt te kijken en te voelen wat jouw hond jou wil brengen/geven in dit leven. 

De lessen zijn gebaseerd op Yin Yang yoga en zijn voor iedereen toegankelijk.

De yogalessen samen met je hond worden 1-op-1 en in groepsverband gegeven. 

Yoga&dogs geeft verschillende lessen online als op diverse locaties.

Rouwmeditatie

En dan is daar opeens een van de moeilijkste momenten in je leven. Afscheid nemen van je allerliefste maatje. Plotseling of geleidelijk, in ieder geval blijft er een groot verlies over.

Gemis, verdriet, angst, boosheid, en andere emoties kan je ervaren in je lichaam en geest. De structuur van de dag valt weg en je weet niet hoe je nu verder moet (kunnen) gaan.

Ik herken en erken deze zware emoties en groot gemis vanuit verschillende momenten uit mijn leven. Graag begeleid ik je bij het rouwproces door middel van rouwmeditatie. Deze meditatie is gericht op de intense band die jullie hadden en nog steeds hebben. We kijken en voelen naar wat jullie samen zijn heeft gebracht en hoe je dit kan koesteren, vasthouden en toch door te gaan. Wat heb jij nodig en wat wil jij je beste maatje nog vragen?

Onthoud: het is geen afscheid. Hij/zij leeft voort in jou. 

Rouwmeditatie kan worden gegeven in de yogastudio, in de natuur of online.

 

Yin Yang Yoga voor jou

Persoonlijke begeleiding staat bij Yoga&dogs centraal. Daarom geven wij ook yogalessen zonder hond. De lessen worden speciaal voor jou samengesteld en gegeven in kleine groepjes of 1-op-1.

Wij mogen onze lessen op diverse locaties geven:

  • Yogastudio Yoga&Dogs in Drunen
  • Yogastudio POYOMI in Waalwijk
  • Natuurgebied Waalwijk/Drunen en omstreken
  • Online
  • Externe locaties

De lessen zijn gebaseerd op Yin Yang yoga en voor iedereen toegankelijk. We willen jou laten verbinden met je innerlijke kracht om een nog sterke verbinding tussen jouw lichaam en geest te ontwikkelen en deze balans te mogen ervaren in het dagelijkse leven. Per houding worden er alternatieve aangeboden zodat jij het beste voelt wat bij jouw lichaam past.

Regelmatig geven wij themalessen denkend aan:

  • Yoga voor kinderen vanaf 3 jaar
  • Yoga voor jongeren
  • Yoga voor mannen
  • Stressreductie: Denkend aan een spannende periode zoals eindexamens en een tentamenweek

Wij werken niet met abonnementen of strippenkaarten.

Wat is Yin Yang yoga?

Een Yin Yang les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. De houdingen zijn langer vastgehouden dan tijdens reguliere yogales. Het Yin gedeelte focust zich op zittende houdingen. Het Yang gedeelte is iets actiever. Tijd en zwaartekracht bieden je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken en verleggen.