Close

Masterclasses

Yoga&Dogs deelt vol enthousiasme haar kennis, ervaringen en lessen over rescue dogs in diverse masterclasses.

Masterclass rescue dog

De rescue dog, een fantastisch groep honden die naar mijn mening veel te vaak een negatief label hebben gekregen. Ze zouden ziek, vals en doodongelukkig zijn na adoptie. Nu zijn er altijd uitzonderingen maar de afgelopen 10 jaar heb ik alleen maar fantastische rescue dogs mogen begeleiden in binnen en buitenland. En ja, sommige honden hebben wat extra begeleiding nodig  maar dat lijkt me niet gek als je ziet wat ze hebben moeten meemaken in hun prille en kwetsbare leventje.

Door dezelfde reis te maken als deze honden, ze te redden uit vreselijke situaties en veel vrijwilligerswerk te hebben gedaan in overvolle asiels kan ik zeggen dat ik deze honden echt begrijp. Misschien wel meer dan dat.

Helaas worden ze vaak in hun nieuwe thuis niet direct begrepen. En dat niet uit omwille vanuit de baas maar gewoon het niet weten waarom en hoe te handelen. Dit heeft als gevolg dat de hond in een overleving/beschermingsstand komt om de baas en hun gouden mand te beschermen. Dit gedrag komt puur voort uit liefde maar wordt vaak geassocieerd met ongewenst gedrag.

In deze Masterclass neem ik je mee in hun leven.  Het gevaar op de straat en de strijd om te overleven, elke dag opnieuw..

En dan kom je opeens in een liefdevol thuis.. Kan je de mishandelingen, vergiftigingen en het verlies van je hondenmaatjes achter je laten of heb je te veel gezien en meegemaakt..

Besef dat dieren jouw gedrag spiegelen, maar rescue dogs misschien nog wel meer dan een gemiddeld dier. Deze honden zijn zo puur, oprecht en gevoelig en dat na alles wat ze hebben meegemaakt.

  • Waarom een Rescue dog adopteren? Maak ik ze echt blij/gelukkig met deze enorme levensverandering.
  • Ik wil graag een rescue dog adopteren maar ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken. Welke stichting is betrouwbaar, welke hond past bij mij en wat houdt een contact of adoptiefbegeleiding in.
  • Verschillen tussen rescue dogs uit diverse landen
  • Ik besef dat mijn rescue dog een zware reis heeft doorgemaakt, hoe kan ik hem/haar het beste begeleiden bij de aankomst in ons gezin.
  • Het gedrag van mijn rescue hond is een aantal dagen na adoptie negatief veranderd. Waar eerst alles goed leek valst ze nu bijv. uit naar visite van andere honden.
  • Ik wil de angsten van mijn rescue dog serieus nemen en hem/haar vertrouwen te geven zodat ik hem/haar kan helpen om de angsten te overwinnen.

Masterclass: levenslessen van mijn hond

Kijk je weleens echt naar je hond? En dan niet naar zijn lieve koppie of glanzende vacht.. Nee, echt kijken.. Niet alleen kijken met je ogen maar met je hele zijn, wat zie je, wat mag je voelen/ontvangen.

Wat heeft jouw hond jou gebracht in jouw leven? Wat is zijn/haar achtergrond en wat wil hij/zij jou vertellen. Hoe zijn jullie samen gekomen, hoe hebben jullie voor elkaar gekozen? Uit ervaring weet ik dat samen zijn tussen baas en hond nooit toevallig gebeurt of zonder reden.

In deze masterclass hoop ik je te laten zien en voelen wat de missie van jouw hond is op dit moment in je leven. En misschien wil je ook heel bewust terugdenken aan de honden die ook bij je zijn geweest. Was was hun missie?

Wist je dat elke hond met een doel in je leven komt? Honden zijn er niet zomaar zonder doel of reden. Elke hond begeleidt jou in een deel van je leven. Maakte hij/zij jullie tot een gezin, hielp hij/zij bij het maken van belangrijke keuzes of zijn jullie samen in het diepe gesprongen?

Een masterclass die jouw ogen anders laat kijken naar jouw maatje. Ga er open in en kijk wat het jou mag brengen.

Ik durf je te verklappen dat het jullie band nog meer versterkt.

 

Deze masterclass geef ik in loving memory voor mijn fantastische gids Simba, Hij die mij dit alles geleerd heeft.

Contactformulier

Stel direct jouw vraag en er wordt z.s.m. contact met je opgenomen.